فایروال چیست؟

فایروال یکی از مهم ترین تجهیزات شبکه های کامپیوتری است که سیستم یا شبکه را از نفوذ هکرها، ترافیک‌های آسیب رسان و مخرب، دسترسی غیر مجاز و … حفاظت می کند. در حقیقت فایروال ها بسته اطلاعات را بین شبکه منتقل و مسیریابی کرده و ترافیک ورودی و خروجی به شبکه را کنترل و مدیریت می نماید. این ابزار با بررسی قوانینی که در آن تنظیم شده است به کاربر اجازه دسترسی به بخش‌هایی از یک سیستم را خواهد داد. در ادامه بیشتر به بررسی این ابزار پرکاربرد می پردازیم. با ما همراه باشید.

فایروال چیست؟

فایروال چیست؟

قوانین تعریف شده در یک فایروال بر اساس نیازها و مسائل امنیتی یک شرکت مشخص می شود. با استفاده از فایروال فقط ترافیک های مجاز اجازه ورود و خروج و همچنین نقل و انتقال را دارند. مثلا اگر فایروال بر اساس اصول و قواعد برنامه ریزی شده تشخیص عبور ترافیک مضری را برای شبکه دهد، سریعا آن مورد را بلاک کرده و جلوی ورود آن را به شبکه می گیرد.

فایروال با چه روشی کار می کند؟

فایروال از روش های مختلفی از ورود ترافیک های آسیب رسان به شبکه جلوگیری می کند. این روش ها عبارتند از فیلترینگ بسته یا همان Packet Filtering، پروکسی سرور ‌و همچنین Stateful Inspection. در حقیقت فایروال ها نیز مانند روترها هم به صورت نرم افزاری و هم به سخت افزاری وجود دارند.

که هر دو مورد کارای بسیار خوبی دارند اما فایروالی که ترکیب سخت افزار و نرم افزار می باشد ایده آل ترین مورد برای استفاده در شبکه است. فایروال ها وظایف گوناگونی دارند که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر است:
محافظت از منابع
اجازه دسترسی کاربران به سیستم و اطلاعات
مدیریت و کنترل کردن ترافیک های ورودی و خروجی
اطلاعات را ذخیره و بررسی می کند

فایروال های نرم‌ افزاری

این فایروال ها که به فایروال های شخصی نیز معروفند، نرم افزارهایی هستند که بر روی سیستم عامل نصب می شوند و برای راه‌اندازی در یک کامپیوتر طراحی و ساخته شده اند. از این مدل اصولا در منزل یا شبکه های اداری کوچک بهره می‌گیرند. این فایروال از دسترسی های غیر مجاز به سیستم جلوگیری می کند و نقش بسیار مهمی در ایجاد امنیت شبکه خواهند داشت. این نرم افزارها تنها در مدل OSI و TCP/IP و فقط در Application Layer فعالیت دارند.
نحوه پیکربندی و تنظیم فایروال ها بسیار مهم و حساس است، زیرا اگر به صورت نادرست تنظیم شوند، هیچ فایده‌ای نخواهند داشت و در مقابل اگر اصولی و درست پیکربندی شوند در زمان های لازم کارساز و مفید خواهند بود. چرا که بخش زیادی از درخواست ها در لایه های بالایی صورت می گیرند که این مدل فایروال ها به راحتی می توانند بخش مهمی از امنیت را تامین کنند.

همچنین بخوانید  fluk networks

فایروال های سخت افزاری

سخت افزارهایی که در بستر شبکه و در مسیر روتر و یا حتی بر روی آن نصب و راه اندازی می شوند. این فایروال ها عملکرد بسیار خوبی در ابتدایی ترین لایه ها دارد و در صورت کارایی درست، باعث رسیدن ترافیک های سالم به سیستم ها و فایروال های نرم افزاری شبکه می شود.

نکته مهم این است که فایروال های سخت افزاری قادر نیستند به طور کامل جزئیات بسته های اطلاعات موجود در شبکه را بررسی نمایند. همین امر استفاده ترکیبی از فایروال های نرم افزاری و سخت افزاری را در شبکه توضیح می دهد.

کلام آخر

استفاده و بهره گیری از فایروال در شبکه امری ضروری و حیاتی محسوب می شود. این ابزار از سیستم شما در برابر حملات مختلف به شدت محافظت می نماید. همچنین با استفاده از فایروال احتمال از دست رفتن اطلاعات به طور چشمگیری کاهش می یابد. بنابراین حتما در شبکه از این ابزار کاربردی استفاده کنید.